Informationsmaterial för företagare

Här har vi samlat olika typer av informationsmaterial om PEFC spårbarhetscertifiering som du som företag kan ha nytta av.Informationsmaterial för företagare

Här hittar du informationsmaterial dels om vad spårbarhetscertifiering är och hur det fungerar och också om vad PEFC-märkningen är och står för. Du hittar också blankett för ansökan om PEFC varumärkeslicens liksom inloggning för spårbarhetscertifierade företag till PEFC:s verktyg för att skapa märkningsetiketter för certifierade produkter.  


Om PEFC spårbarhetscertifiering

Video: Det här är PEFC spårbarhetscertifiering

Hur kan ni säkerställa att era skogsprodukter kommer från PEFC-certifierade skogar? Svaret är PEFC spårbarhets-certifiering, vårt verktyg för kedjan mellan skog och konsument. Den här videon beskriver på knappa två minuter hur det fungerar.
PEFC spårbarhetscertifiering - en guide

Digital broschyr på 20 sidor som ger en översikt över de olika delarna och stegen i PEFC:s spårbarhetscertifiering. Guiden är utformad för att användas både av de som redan är certifierade och de som är på väg in i systemet. 

PEFC spårbarhetscertifiering: guide för inköp, hantering och försäljning av träbaserade produkter från hållbara skogar 3.71 MbSå skapar PEFC värde

Ta del av vår digitala annonstidning som berättar om hur PEFC skapar värde för samhället på olika sätt. Vi berättar hur PEFC fungerar och du får möta några certifierade skogsägare och företag. Klicka här för att läsa.Om PEFC-märkningen


Om PEFC-märkningen

Översikt på en A4 av vad PEFC-märkningen är och står för.

PEFC-märkningen: Ett kvitto på miljövänlig råvara från uthålligt skogsbruk 116.15 Kb


Ansökningsblankett för logolicens

Den som ska använda PEFC:s varumärke måste måste ha licens för detta, en s.k. varumärkeslicens. Med licensen följer ett unikt licensnummer som ska användas tillsammans med märkningen. Ansökan om varumärkeslicens görs på särskild blankett som du kan ladda ner här:

Ansökningsblankett för varumärkeslicens 138.03 Kb


Ta fram din märkning med PEFC:s logogenerator

När din ansökan om varumärkeslicens är godkänd får du inloggningsuppgifter till PEFC:s logogenerator (PEFC Label Generator). Generatorn är ett användarvänligt verktyg där du skapar en anpassad PEFC-märkningsetikett inom loppet av några minuter. Verktyget ger all information som du behöver gällande kraven för märkning på produkter, användning av PEFC:s logotyp på hemsida, i marknadsföringsmaterial mm. 


Nyheter från PEFC


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ha löpande nyheter om vad som händer inom PEFC i Sverige och internationellt? Välkommen att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev. Registrera din e-postadress via denna länk för att få utskicket.


HÅLLA KONTAKTEN

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV