”Vi kan visa att vi har koll hela vägen”

”Vi kan visa att vi har koll hela vägen”

Vi fick möjlighet till en pratstund med Catharina Karlsson som jobbar med inköp och utveckling på Westcoast Windows. Hon är också certifieringsansvarig på företaget.

Berätta lite om er verksamhet!


– Westcoast Windows affärsidé är att tillverka kvalitetsfönster och fönsterdörrar av aluminium och trä med höga krav på miljö, flexibilitet och service. Vi startade 1995 och har all vår produktion i Trollhättan, säger Catharina Karlsson.


Catharina Karlsson framför det certifierade trämaterialet i Trollhättan.


Från start har företaget haft en kontinuerlig utveckling och idag är de ca 80 anställda. Företagets produkter säljs både i Sverige och på export, främst till Storbritannien, du hittar dem i allt från offentliga byggnader, kontor, skolor, lägenheter och villor.

– Vi har ett stort nätverk när det gäller försäljning. Våra kunder kan hitta oss i bygghandeln och glasmästerier men också hos hustillverkare och fönstermontörer, säger Catharina.

Drivkraften bakom PEFC-certifieringen

Tänket kring hållbarhet har Westcoast Windows alltid haft. Innan företaget blev certifierat hade de redan köpt PEFC certifierat trä till sina produkter i många år. I samband med att en kedja bildades med dotterbolaget i England så beslöt sig ägarna att ta steget fullt ut och certifiera bolaget.

– Spårbarhet är väldigt viktigt för oss, att hela kedjan säkerställs. Idag kan vi verkligen visa att vi har koll hela vägen – från vår träleverantör till produktionen i Trollhättan och sedan vidare till dotterbolaget i England, säger Catharina Karlsson och fortsätter:

– Vi vet också att våra kunder värdesätter det. Idag är det princip ett krav att kunna visa upp en trovärdig certifiering. 

Hur ser ni på framtiden i er bransch?

– Det ser ljust ut! säger Catharina och fortsätter:

– Idag finns det många fönster som är gamla som behöver bytas och ett ökat fokus på miljö och hållbarhet är såklart ett bra argument för våra produkter!


Vill du veta mer om Westcoast Windows? Kolla in westcoastwindows.se